Menso

Even voorstellen…

Mijn interesse voor het lichaam en spiritualiteit begon al vroeg. Als kind en puber sportte ik veel en stelde ik `moeilijke` vragen aan de dominee. Op mijn  achttiende volgde ik een opleiding voor sportmasseur en –verzorger.
Na cursussen in intuïtieve massage en shiatsu begon ik een opleiding Posturale Intergratie bij het Bodymind Institute. Dat is een intensieve lichaamsgerichte therapie, die door het losmaken van diepe bindweefselknopen het lichaam, denken en voelen meer ruimte kan geven. Nadien schoolde ik me nog bij in massages van het bekkenbodemgebied en begon ik  tantragroepen te volgen en later ook te assisteren en te geven.​

Een andere, zeer diepgaande invloed waren de ontmoetingen met Alexander Smit, een directe leerling van Nisargadatta. De non-dualistische advaita-vedanta dat Alexander nuchter belichaamde heeft me buitengewoon sterk beïnvloed. Het vijlde langzaam maar gestaag de identificatie met het ego af, waardoor liefde, humor en wijsheid zich steeds meer konden en kunnen ontvouwen.

Ondertussen verdiepte ik de kennis en de praktijk van het sjamanisme, zoekende naar een manier om het in de huidige westerse maatschappij een plek te geven. Een twee jaar durende leertijd bij een sjamanistische meester was daarbij een inspiratiebron. Ik leerde daar o.a. healings te geven. Tijdens mijn tantra-massages stroomt deze energetisch healing-kwaliteit daar waar nodig is.

Wat mij voortdurend inspireert en verfijnt zijn mijn relatie, vriendschappen, leraren, workshops, boeken en ontmoetingen met mens, dier en de natuur, met name de bomen. Door mijn ander werk als boomverzorger ben ik dagelijks in contact met die majestueuze wezens.
Maar vooral door het leven zelf, een wonderlijke manifestatie van bewustzijn, liefde en ook de moeizame kanten, die uitnodigen om meer mededogen en helderheid te scheppen. 

En al die tijd was en is er de rode draad van tantra. In tantra komt voor mij alles samen. Het is een vorm van spiritualiteit waarin onder andere sensualiteit en intimiteit expressievormen zijn om meer en dieper samen te vallen met het leven. Waar de tantra krachtig en vreugdevol tot expressie komt is in mijn vervullende liefdesrelatie met mijn partner Elise, tevens mijn metgezel in de tantra yoga, vier-handen & duo massages en coaching.

Relevante vorming

Trajecten & trainingen:  

° Erotische blauwdruk training
° Conscious kink & shadow tantra - Kinky couples training London, by Seani Love

° Shakti & Shiva Honouring & Massage - Tantramassagetraining Bristol, by Gayatri

° Pelvic release training

° shiatsu  1
° Intuïtieve massage
° Thaise massage in Chiang Mai, Thailand
° Intensieve mannen-vierdaagse te Venwoude

°  Orgasmic Meditation

° Partner-yoga van Rainbow yoga


Langere trajecten:
° Non-Dualistisch onderricht bij Alexander Smit
° Intensief traject Meester-Leerling sjamaan
° Jaartraject Stemwerk bij Chris James

Opleidingen:

° Sport-massage en –verzorger / 2 jaar
° Posturale Integratie - Bodymind Institute / 2 jaar


Les gegeven in:
° Emotioneel Lichaamswerk
° Relatie jaartraject
° Meditatie
° Sjamanisme
° Tantra yoga op het Tantrafestival
° Tantra en sjamanisme
° Tantra-massage

 

o.a. geassisteerd bij:

° Body ecstatic - Willem Poppeliers en Rashmi

° Besexual - Carole Verbeeck & Helena Vanden Bergh


Verschillende sjamanisme en tantra workshops, zowel  gevolgd als geassisteerd / 1989 tot heden

Verdieping en integratie van de zalige polariteit in de bruisende relatie met mijn partner Elise

Maak hier een afspraak

Met het versturen van je bericht en/of het maken van een afspraak ga je akkoord met het huisreglement en algemene voorwaarden. Wij raden je aan deze eerst door te lezen om misverstanden te voorkomen. Klik op het pdf icoontje om deze te lezen.

N.b.: Elise geeft momenteel enkel duo- en vier-handen massages

CONTACT

Praktisch & bereikbaarheid

Gebruik het bovenstaande contactformulier om een afspraak te maken of vragen te stellen.

Tussen het maken van een afspraak en de invulling daarvan ligt meestal een week tot anderhalve week.  Een enkele keer kan het ook sneller. Voor het boeken van een afspraak waar we beiden voor ingezet worden kan de wachttijd oplopen tot vier weken.

Het is fijn als je van te voren gedoucht hebt.  Indien nodig, als je recht van het werk komt bijvoorbeeld, kun je ook in de praktijk douchen.

Adres:  Bergestraat 36 te Holsbeek 

Holsbeek ligt nabij Brussel, Leuven, Kessel-Lo en Aarschot.

Bergestraat nr 36 is mede te herkennen aan een groene ijzeren poort met een taxus aan de zijkant. Je kunt gewoon door de poort naar binnen wandelen. Dan wandel je rechtsom het eerste gebouw en vind je aan de rechterzijde van hetzelfde gebouw de ingang van de praktijk. Dit is een bruine deur met een groot raam en kattenluik.

 

Kom je met het openbaar vervoer? Met de bus vanuit station Leuven: lijn 310 Leuven – Aarschot.

Afstappen halte HOLSBEEK BOOMKWEKERIJ. Als je van Leuven komt is het even doorstappen in dezelfde richting als de bus rijdt en dan de eerste straat links en 200m doorstappen.

© 2019 webdesign: Elise. Massage fotografie: Jilliebillie & Onno Veerman

  • Facebook Social Icon