top of page

Menso Veerman

IMG_7602 groot.jpg

Even voorstellen

Wat mij voortdurend inspireert en verfijnt zijn mijn relaties, vriendschappen, leraren, workshops, boeken en ontmoetingen met mens, dier en de natuur, met name de bomen. Door mijn ander werk als boomverzorger ben ik dagelijks in contact met die majestueuze wezens.
Maar vooral door het leven zelf, een wonderlijke manifestatie van bewustzijn, liefde en ook de moeizame kanten, die uitnodigen om meer mededogen en helderheid te scheppen. 

 

In tantra komt voor mij alles samen. Het is een vorm van spiritualiteit waarin onder andere sensualiteit en intimiteit expressievormen zijn om meer en dieper samen te vallen met het leven.

Lang is mijn motto geweest: daar naar toe gaan waar de angst is.  En dan bedoel ik vooral angsten die te maken hebben met me durven verbinden in de diepte van ware intimiteit – zowel met mezelf als met de ander. Want hoewel ik nu niet meer zo last heb van verlegenheid, bloosde ik vroeger om het minste of geringste – ik vond de wereld en andere mensen vaak  intimiderend. Een concreet voorbeeld: waar het angstzweet al snel uitbrak was bv met oogcontact.
Tantra heeft me geleerd om veel meer aanwezig te zijn in mijn lichaam, en te kunnen ontspannen in wat er zich aandient in ontmoetingen.

Tantra is voor mij lichamelijke bewustwording, bevrijding, de ervaring van levenslust en –vreugde en een diep respect voor  alles en iedereen.
 

Het is in verbinding met mezelf en de ander dat ik de rijkdom en vreugde van het leven ten volle kan ervaren. Gaandeweg heb ik geleerd om alles wat er dan ontstaat in het contact te mogen verwelkomen – het de ruimte te geven die het vraagt.

De pure en subtiele vreugde bestaat er voor mij in om er te zijn, in de polariteit van enerzijds een bewuste kracht en anderzijds een speelse ontvankelijkheid.

Ik begeleid je graag naar meer openheid om die (innerlijke) polariteit dieper te ervaren. Als gevolg ga je meer levenslust en vreugde voelen en ben je dieper in verbinding met de wereld in en om je heen.
Hoe mooi!

gapende_kat.jpg

Trajecten & trainingen:
Tantra

° Urban Tantra ® Professional Training, Brighton UK - Certificated, by Barbara Carrellas - 2022
° Conscious kink & shadow tantra - Kinky couples training, London UK, by Seani Love - 2020
° Erotic blueprint training, by Miss Jaiya & partner Ian - 2020

° Shakti & Shiva Honouring & Massage - Tantramassagetraining, Bristol UK, by Gayatri - 2018/2019
° Pelvic release / sexual de-armouring training voor yoni & lingam - 2018

° Orgasmic Meditation - 2015
Overigen

Partner-yoga teacher training, Amsterdam NL, Rainbow yoga - 2018, Shiatsu  1, Intuïtieve massage, Thaise massage in Chiang Mai Thailand, Mannen-vierdaagse te Venwoude


Langere trajecten:
° Non-Dualistisch onderricht bij Alexander Smit
° Intensief traject Meester-Leerling sjamaan
° Jaartraject Stemwerk bij Chris James

Opleidingen:

° Sport-massage en –verzorger / 2 jaar
° Posturale Integratie - Bodymind Institute / 2 jaar


Les gegeven in:
Tantra yoga op het Tantrafestival, Tantra en sjamanisme, Tantra-massage, Emotioneel Lichaamswerk, Relatie jaartraject, Meditatie, Sjamanisme

o.a. geassisteerd bij:

° Body ecstatic - Willem Poppeliers en Rashmi

° Besexual - Carole Verbeeck & Helena Vanden Bergh

bottom of page