Menso

IMG_7537.JPG

Even voorstellen…

Mijn interesse voor het lichaam en spiritualiteit begon al vroeg. Als kind en puber sportte ik veel en stelde ik 'moeilijke' vragen aan de dominee. Op mijn achttiende volgde ik een opleiding voor sportmasseur en –verzorger.
Na cursussen in intuïtieve massage en shiatsu begon ik een opleiding Posturale Intergratie bij het Bodymind Institute. Dat is een intensieve lichaamsgerichte therapie, die door het losmaken van diepe bindweefselknopen het lichaam, denken en voelen meer ruimte kan geven. Nadien schoolde ik me nog bij in massages van het bekkenbodemgebied en begon ik tantragroepen te volgen en later ook te assisteren en te geven.​

Een andere, zeer diepgaande invloed waren de ontmoetingen met Alexander Smit, een directe leerling van Nisargadatta. De non-dualistische advaita-vedanta dat Alexander nuchter belichaamde heeft me buitengewoon sterk beïnvloed. Het vijlde langzaam maar gestaag de identificatie met het ego af, waardoor liefde, humor en wijsheid zich steeds meer konden en kunnen ontvouwen.

Ondertussen verdiepte ik de kennis en de praktijk van het sjamanisme, zoekende naar een manier om het in de huidige westerse maatschappij een plek te geven. Een twee jaar durende leertijd bij een sjamanistische meester was daarbij een inspiratiebron. Ik leerde daar o.a. healings te geven. Tijdens mijn tantra-massages stroomt deze energetisch healing-kwaliteit daar waar nodig is.

Wat mij voortdurend inspireert en verfijnt zijn mijn relatie, vriendschappen, leraren, workshops, boeken en ontmoetingen met mens, dier en de natuur, met name de bomen. Door mijn ander werk als boomverzorger ben ik dagelijks in contact met die majestueuze wezens.
Maar vooral door het leven zelf, een wonderlijke manifestatie van bewustzijn, liefde en ook de moeizame kanten, die uitnodigen om meer mededogen en helderheid te scheppen. 

En al die tijd was en is er de rode draad van tantra. In tantra komt voor mij alles samen. Het is een vorm van spiritualiteit waarin onder andere sensualiteit en intimiteit expressievormen zijn om meer en dieper samen te vallen met het leven. Waar de tantra krachtig en vreugdevol tot expressie komt is in mijn vervullende liefdesrelatie met mijn partner Elise, tevens mijn metgezel in de tantra-, vier-handen & duo massages en coaching.

gapende_kat.jpg

Relevante vorming

Trajecten & trainingen:
Tantra

° Shakti & Shiva Honouring & Massage - Tantramassagetraining Bristol, by Gayatri

° Erotic blueprint training, by Miss Jaiya & partner Ian
° Pelvic release / sexual de-armouring training voor yoni & lingam

° Conscious kink & shadow tantra - Kinky couples training London, by Seani Love

° Orgasmic Meditation
Overigen

° shiatsu  1
° Intuïtieve massage
° Thaise massage in Chiang Mai, Thailand
° Intensieve mannen-vierdaagse te Venwoude

° Partner-yoga van Rainbow yoga


Langere trajecten:
° Non-Dualistisch onderricht bij Alexander Smit
° Intensief traject Meester-Leerling sjamaan
° Jaartraject Stemwerk bij Chris James

Opleidingen:

° Sport-massage en –verzorger / 2 jaar
° Posturale Integratie - Bodymind Institute / 2 jaar


Les gegeven in:
° Emotioneel Lichaamswerk
° Relatie jaartraject
° Meditatie
° Sjamanisme
° Tantra yoga op het Tantrafestival
° Tantra en sjamanisme
° Tantra-massage

 

o.a. geassisteerd bij:

° Body ecstatic - Willem Poppeliers en Rashmi

° Besexual - Carole Verbeeck & Helena Vanden Bergh


Verdieping en integratie van de zalige polariteit in de bruisende relatie met mijn partner Elise;-)

IMG_8591.JPG