Intimiteitscoaching

Ik (Menso) geef zowel aan koppels als singles naast massages ook coaching. Ik merk in mijn praktijk dat er regelmatig issues zijn rond het vrijuit beleven van seksualiteit en het durven verbinden - individueel en onderling - vanuit het hart. Coaching helpt om hier meer inzicht te krijgen en oplossingsgericht te werken naar een meer bevrijde seksualiteits- en intimitieitsbeleving. Want seksualiteit en intimiteit hebben de potentie om krachtige bronnen te zijn van pure levenslust.

Zonder oordeel of taboe gaan we samen op pad om duidelijk te krijgen waar de groeimogelijkheden zijn.

Onderscheid tussen deze coaching en de tantra belevingen voor koppels die ik samen met Elise geef is dat hier meer (seksueel) oplossingsgericht gewerkt wordt. Samen met Elise gaat het meer om belevingsgericht intimiteit te ervaren en van daaruit inzicht en bevrijding te krijgen. Uiteraard zijn er soms ook overlappingen.

Zoals ook bij het tantra-traject, is onderstaand lijstje een opsomming van veelvoorkomende moeilijkheden:

° Contact leggen

° Intimteit ervaren

° Grenzen aangeven

° Schuld en/of schaamte rond je seksuele energie

° Ejaculatiebeheersing en orgasme bewustwording

° Doorstroming van seksuele energie naar je hart of vice-versa

nip.jpg

Een aantal voorbeelden van tantra-oefeningen die aan bod kunnen komen tijdens een coachingsessie:

° Oogcontact oefeningen

° Aanrakingsoefeningen

° Yoni/Lingam/Anal mapping

° Ritual play

° Grensafbakening/Toestemming oefeningen

° Mindful Masturbation

Deze kunnen zowel alleen (met mij als mogelijke oefen-partner) als samen met je partner gedaan worden. Je hebt de keuze uiteraard om deze oefeningen naakt of gekleed te doen, of onder een dekentje.

Mijn intentie is dat je een bredere invulling en meer vrijheid kan ervaren van jouw of jullie unieke seksuele energie en jouw of jullie expressie daarvan.  Omdat ik ervan overtuigd ben èn ervaar dat een fijne en bevredigende seksbeleving bijdraagt tot meer geluk en levensvreugde.

 

Praktisch

De sessie zelf duurt een uur en kan iets uitlopen. In totaal mag/mogen je/jullie anderhalf uur uittrekken voor het geheel van de afspraak, met het gesprek ervoor en erna en eventueel het gebruik maken van de doucheruimte. 

Voor alle duidelijkheid: gedurende de sessie ben ik gekleed, óók wanneer ik mij als oefen-partner inzet.